Jaké rukavice vybrat pro zubní ordinaci

V tomto článku si představíme vhodné rukavice pro všechny obory stomatologie,
od samotných ordinací, přes dentální hygienu, zubní laboratoře.

Rukavice pro zubní ordinaci

 

Představení rukavic

Pro zubní ordinaci pro rutinní úkony doporučujeme zvolit pro zubaře rukavice nitrilové či latexové.
Všechny naše nitrilové a latexové rukavice mají texturu na konci prstů nebo dokonce na celé části rukavice, pro skvělou přilnavost při držení a manipulaci s nástroji a předměty nutné k danému vyšetření a zákrokům.

Všechny naše rukavice jsou také zdravotnickým prostředkem uvedeny na trh podle nejnovější regulace EU a to je nařízení MDR (EU)2017/745 a tím, že máme vždy nejnovější skladové zásoby (neprodaváme staré sklady) mají všechny rukavice extra dlouho trvanlivost (až 3 roky u latexu a až 5 let u nitrilu)

  • Nitrilové rukavice se vyznačují svou pevností i pro náročnější procedury. Vhodné rukavice jsou pro všechny druhy odvětví, díky certifikaci jak zdravotnického prostředku tak také osobního ochranného prostředku třídy III je jejich využití velice široké.
    Doporučujeme značku vyšetřovacích rukavic Intco Synguard®

 

  • Latexové rukavice jsou skvělé na citlivou práci jelikož se latex vždy přilne k prstům,
    zajištuje tak skvělou citlivost nástrojů. Doporučujeme značku latexových rukavic Ansell MICRO-TOUCH® Coated
    Mějte ale také na paměti jejich možné alergické reakce na latexový materiál, které mohou rukavice zpusobit,
    je třeba si být jistý že vy jako personál nemáte dermatologické problémy s latexovým materiálem.

 

  • Vinylové rukavice jsou skvělé například pro pomocný personál/sestru, která může rukavice použít k sterilizaci nástrojů, likvidaci zdravotnického odpadu či míchání materiálů, roztoků. Rukavice nejsou tak pevné, je nutné dávat pozor při nasazování jelikož je lehčeji roztrhnete oproti latexu či nitrilu. Hlavní benefit je cena, která je v měřítku na balení výrazně levnější. Doporučujeme Intco Vinyl Synguard®

 

  • Speciální rukavice nitrilové v distribuci máme také rukavice, které mají specifické ochranné vlastnosti, například rukavice MICROFLEX® 93-868 - Nitrilové a MICRO-TOUCH® Ultra II - latexové jsou certifikované pro normu EN 421, kde chrání uživatele proti radioaktivnímu zamoře, které dochází například u RTG zařízení. (kontaminované od záření bývá oblečení, ochranné olověné podložky a samotné zařízení).
  • Rukavice MICROFLEX® 93-868 - Nitrilové, lze díky pevnosti v tahu 14N (běžné rukavice mají 6N) použít na složitější zákroky či třeba jako dokonalou ochranu při broušení.

 

  • Sterilní rukavice jsou vhodné pro minimálně invazivní zákroky, správa léků, práci v laboratoři a operace. Všechny naše rukavice jsou baleny po páru a jsou připraveny k použití, srolovaná manžeta u sterilních rukavic napomáhá rychlejšímu nasazení rukavic na ruku. Rukavice jsou na jedno použití, nelze je více krát sterilizovat! Sterilní rukavice doporučujeme od značky Ansell MICRO-TOUCH® STERILE, kde je máme ve dvou verzí a to nitrilové a latexové.

 

Máte dotaz? Napište nám do chatu nebo napište email

Můžeme Vám zajistit vzorky pro Vaší ordinaci zdarma, popřípadě si můžete sami kompletní vzorník rukavic objednat. 
Pokud chcete lepší cenu, doporučujeme objednávat kartonová balení.
Kontakt: info@respilion.cz, TEL: ‭+420 736 638 054‬   

 

Máte v ordinaci správné rukavice? Ověřte si to

Na trhu jsou spousty rukavic, které jsou vhodné maximálně na úklid či podávání jídla, ale nikoliv na zdravotní péči i když Vám to tak budou tvrdit. Jakýkoliv nedostatek na balení může znamenat pochybení, že rukavice nejsou vhodné na zdravotní zákroky. Výmluvy prodejců, že si to již výrobce nechal opravit neberte v platnost, jelikož nemáte žádnou záruku o to, že rukavice co máte aktuálně jsou ty za které je prodává. 

 

Zpět do obchodu